Små Delikatesse-mandelpoteter fra Troms er perfekte til ovnsbake. Sprøtt skall, myke inni og fulle av smaken som mandelpoteten er så kjent for! Potetene er både vaska og polerte, så alt du trenger å gjøre er å kutte de i to på langs. Prøv dem med friske urter og litt hvitløk for ekstra aroma. Et tips for ekstra crispy poteter er å åpne ovnsdøra noen ganger underveis i stekeprosessen slik at du slipper ut damp fra potetene.
Saltkokte små Delikatesse mandelpoteter smaker godt servert både varme og kalde, og de minste mandelpotetene har perfekt størrelse til akkurat denne tilberedningsmetoden. Server saltkokte mandelpoteter til tapas, gjerne sammen med aioli. Saltet trekker ikke inn i potetene, men legger seg utenpå skallet.
Det tradisjonsrike nordnorske potetsorten Gulløye har utpreget potetsmak. Den spises ofte kokt hele med skall til en rekke tradisjonsretter der poteten er et selvskrevet tilbehør på tallerkenen. Gulløye er en melen potetsort som sprekker lett under koking. Den bør derfor tilberedes med forsiktighet. For å unngå at potetene går i stykker anbefaler vi å heller trekke eller dampkoke dem med skallet på. Slik gjør du det!
Fløyelsmyk potetsuppe toppet med ovnsbakt torsk og rødbeter er en herlig smakskombinasjon. Bruk melne poteter som Gulløye for en ekstra smakfull suppe.
Fløyelsmyk potetsuppe toppet med ovnsbakt torsk og rødbeter er en herlig smakskombinasjon. Bruk melne poteter som Gulløye for en ekstra smakfull suppe.
Potetroser er ikke bare nydelige å se på, de smaker også kjempegodt. Ekstra gode blir dem når de lages av den smakfulle gulløyepoteten. Du trenger et muffinsbrett slik at rosene holder formen under steking, men utover det er de faktisk veldig enkle å lage.
Søsterbedriften til Tromspotet som pakker og distribuerer Gulløye fra Nord-Norge heter Art Nor. I sortimentet til Art Nor finner du blant annet nydelig kålrotstappe under merkevaren Kokt & Klar, og fra høsten av og over jul produseres kålrotstappen av nydelig, naturlig søt nordnorsk kålrot. Prøv den til pinnekjøttet sammen med julepoteten Gulløye.
Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er festmat som bare kan nytes i skreisesongen som starter i tiden rundt januar og februar. Server med gulløyepoteter for en ekte nordnorsk opplevelse på tallerkenen.
Liker du stekte poteter og vil ha ha en litt annen vri på gulløye? Stek dem i panna og gi dem ekstra smak med for eksempel hvitløk, urter og krydder.
Hasselbackpoteter er manges favoritt, og det er fullt forståelig! Crispy skall over det hele og myk innside.
De minste gulløyepotetene er svært godt egnet til å lage tapasfavoritten saltkokte småpoteter. De smaker nydelig både kalde og varme og kan serveres som en egen tapasrett eller på en buffet. Saltet trekker ikke inn i potetene, men legger seg utenpå skallet. Prøv å dyppe i aioli. Kjempegodt!
Denne oppskriften var med i en oppskriftskonkurranse vi arrangerte i samarbeid med avisa Nordlys for noen år siden. Kaken er overraskende saftig og lages med melne poteter slik som for eksempel mandelpotet. Kaken holder seg veldig godt og kan med fordel lages to dager før den skal spises. Server den gjerne til dessert med en kule vaniljeis.
De minste gulløyepotetene er en god potet å bake hele. Retten kan brukes til tapas, men også som en velkomstsnacks eller smårett sammen med aioli.