Pinnekjøtt med gulløye og kålrotstappe

INGREDIENSER

Til 4 personer
1,6 kilo pinnekjøtt, utvannet
Grove julepølser, kjøttpølser eller vossakorv
2 pk Kokt & Klar kålrotstappe á 500 g
Gulløye

Del oppskriften

Legg pinnekjøttet i kaldt vann over natten.
Legg bjørkepinnene i kryss slik at de danner en rist, i bunnen av en vid kjele, eller legg en metallrist i bunnen av kjelen.
Hell på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg pinnekjøttet på kryss og tvers over. Legg på lokk og gi et skikkelig oppkok slik at det danner seg damp. Skru ned varmen og la kjøttet dampe i ca. 2 1/2 – 3 timer til kjøttet løsner fra bena. Etterfyll med kokende vann hvis det minker på væsken.

For å få litt sprø overflate på pinnekjøttet kan det settes et øyeblikk under grillen eller i en stekeovn på overvarme like før servering.

Damp pølsene med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Kok opp vann til Gulløyepotetene i en kjele, skru ned varmen til et lavt nivå og ha i potetene. Trekketid for Gulløye er cirka 15-25 min.

Kålrotstappe: Varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.

Pinnekjøttet og pølsene serveres på varme tallerkener med kokte gulløyepoteter og kokesjy.

Relaterte produkter