I 2016 kom FN med sine bærekraftsmål som fastslår at hele verden må gå sammen for å sikre sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft. Tromspotet har sammen med leverandørene med størst leveransevolum i 2022 gjennomført analysene SMARTfarm og SMARTcompany der driften på både gårder og fabrikk har blitt analysert ut ifra FaO sine SAFA-guidelines.
SAFA inneholder totalt 118 ulike indikatorer, for eksempel om bedriften har satt målbare driftsmål, mål for redusert utslipp av drivhusgasser, jordbruksforbedringstiltak, avfallshåndtering, dyrevelferdspraksiser, forretningsplan, produksjonsavtaler, lokal arbeidskraft, lønnsnivå, likestilling og HMS-tiltak. Utvikleren bak analysen er sveitsiske FiBL - Research Institute of Organic Agriculture, en av verdens ledende forskningsinstitutt på området.
Analysen som blir ferdigstilt våren 2023 vil gi oss en grundig innledende status på den arktiske potet- og grønnsaksproduksjonen og vil belyse områder som krever forbedring innenfor miljøstyring på både gårder og fabrikk.
Ingen er for små til å utgjøre en forskjell! Så klart smaker de små potetene like godt som de store. Historisk sett har gjerne de minste potetene blitt liggende igjen i åkeren eller blitt til dyrefôr, men i over ti år har vår søsterbedrift Art Nor laget produkter av disse. Deres marinerte småpoteter er nå som klassikere å regne, og har i løpet av årene bidratt til at flere tonn småpoteter har havnet på matbordet i norske hjem. Bærekraft som smaker godt!