INGREDIENSER
4 personer
200 g Gulløye med skall
2 sjalottløk
4 dl fiskekraft
2 jordskokk
2 dl H-melk
1 dl fløte
salt
200 g torsk
1 ts salt
0,5 dl olivenolje
100 g kokte rødbeter
2 ss olivenolje
1 vårløk
salt
kvernet sort pepper
Del oppskriften
Ha sjalottløk, jordskokker, poteter i terninger, kraft, fløte og melk i en kjele. Kokes til alt er mørt. Kjøres med blender og siles. Smak til med salt. Hold suppen varm mens du lager tilbehøret.
Tørk torsken med tørkepapir og dryss over et lett lag med salt. La den ligge i 15 minutter. Ha olivenolje i en ildfast form, vend fisken i oljen og dekk med plastfolie. Bakes ved 120 °C i ca. 20 min. Flak torsken og anrett den på suppen. Vend sammen kuttede kokte rødbeter, olivenolje, salt og vårløk. Suppen toppes med noen dråper olivenolje.
Øs suppen opp i suppetallerkener. Topp med flaket torsk og rødbetblandingen.