Denne måten å tilberede poteter på minner om hasselback, men er faktisk raskere å lage. Server til for eksempel en god biff, stek, fugl eller en god vegetarmiddag.
Lammefilet er eksklusiv mat. Med Gulløye fra Nord-Norge som tilbehør er dette norsk mat på sitt beste!
Til denne oppskriften kan man bruke ulike typer poteter. Best resultat får du om du bruker poteter med høyt tørrstoff, slik som Midnattsolpotet mandel eller gulløye.
Gulløye er en flott melen potetsort å bruke til de urnorske tradisjonsrike potetkakene.
Pizzaelsker? Potetelsker?
Hvis svaret er ja på begge har du kommet til riktig sted!
Hasselbackpoteter er manges favoritt, og det er fullt forståelig! Crispy skall over det hele og myk innside.
Boknafisk er nydelig nordnorsk tradisjonsmat som vekker både følelser og matminner for mange. Server med Gulløye for en genuin smaksopplevelse!
Liker du stekte poteter og vil ha ha en litt annen vri på gulløye? Stek dem i panna og gi dem ekstra smak med for eksempel hvitløk, urter og krydder.
Hasselbackpoteter er manges favoritt, og det er fullt forståelig! Crispy skall over det hele og myk innside.
De minste gulløyepotetene er svært godt egnet til å lage tapasfavoritten saltkokte småpoteter. De smaker nydelig både kalde og varme og kan serveres som en egen tapasrett eller på en buffet. Saltet trekker ikke inn i potetene, men legger seg utenpå skallet. Prøv å dyppe i aioli. Kjempegodt!
Denne oppskriften var med i en oppskriftskonkurranse vi arrangerte i samarbeid med avisa Nordlys for noen år siden. Kaken er overraskende saftig og lages med melne poteter slik som for eksempel mandelpotet. Kaken holder seg veldig godt og kan med fordel lages to dager før den skal spises. Server den gjerne til dessert med en kule vaniljeis.
De minste gulløyepotetene er en god potet å bake hele. Retten kan brukes til tapas, men også som en velkomstsnacks eller smårett sammen med aioli.