Hvit potetpizza med gulløye

Pizzaelsker? Potetelsker? Hvis svaret er ja på begge har du kommet til riktig sted! Og hvis du enda ikke har smakt den italienske klassikeren potet på pizza må du prøve denne. Hemmeligheten er gode ingredienser. Og hvis det er én potet som virkelig gjør seg på nettopp potetpizza må det være gulløye. Den gode potetsmaken kommer virkelig til sin rett.

INGREDIENSER

Til 1 pizza:
Pizzadeig:
500 g hvetemel
1 ts salt
25 g fersk gjær eller 1/2 pk tørrgjør
3,5 dl lunkent vann
3 ss olivenolje

Til hvit pizzasaus:
1 beger créme fraiche
2 ts tørket oregano
1 ts tørket chili
1 fedd presset hvitløk

Øvrig pizzatopping:
3-4 Gulløye fra Nord-Norge
2 ss extra virgin olivenolje
5 ss pinjekjerner
1 fersk mozzarella og 2 never revet mozzarella
Grønne urter til pynt og ekstra smak; f.eks gressløk, oregano, basilikum

Del oppskriften

TILBEREDNING

1. Lage pizzadeig ved å bland alle pizzaingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter til en fast og fin deig. La pizzadeigen heve i minimum 30 minutter på et lunt sted.

2. Lag hvit pizzasaus ved å røre sammen créme fraiche, tørket oregano, tørket chili og presset hvitløk.

3. Skjær gulløyepotetene i tynne skiver ca 2 mm tynne. Mandolin er et supert verktøy til dette.

4. Sett stekeovnen på 230 grader over- og undervarme.

5. Bruk kjevle og lag en passe stor rund pizza som du legger på et bakepapirkledt bakebrett. Smør den hvite pizzasausen over deigen. Legg på fersk mozzarella som du smuldrer opp med fingrene og dryss over revet mozzarella i tillegg. Fordel potetskivene over osten og dryss litt ekstra ost over poteten. Ringle over extra virgin olivenolje på potetskivene og krydre gjerne med ekstra tørket oregano dersom du ønsker.

6. Stek pizzaen i ca 15-20 minutter på nederste rille til osten er gylden.

7. Mens pizzaen steker, rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gyldne. Hakk urter.

8. Server pizzaen med et dryss av ristede pinjekjerner og friske urter.

Velbekomme!

Relaterte produkter