Potetroser er ikke bare nydelige å se på, de smaker også kjempegodt. Ekstra gode blir dem når de lages av den smakfulle gulløyepoteten. Du trenger et muffinsbrett slik at rosene holder formen under steking, men utover det er de faktisk veldig enkle å lage.
Søsterbedriften til Tromspotet som pakker og distribuerer Gulløye fra Nord-Norge heter Art Nor. I sortimentet til Art Nor finner du blant annet nydelig kålrotstappe under merkevaren Kokt & Klar, og fra høsten av og over jul produseres kålrotstappen av nydelig, naturlig søt nordnorsk kålrot. Prøv den til pinnekjøttet sammen med julepoteten Gulløye.
Liker du stekte poteter og vil ha ha en litt annen vri på gulløye? Stek dem i panna og gi dem ekstra smak med for eksempel hvitløk, urter og krydder.
Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er festmat som bare kan nytes i skreisesongen som starter i tiden rundt januar og februar. Server med gulløyepoteter for en ekte nordnorsk opplevelse på tallerkenen.
Denne oppskriften var med i en oppskriftskonkurranse vi arrangerte i samarbeid med avisa Nordlys for noen år siden. Kaken er overraskende saftig og lages med melne poteter slik som for eksempel mandelpotet. Kaken holder seg veldig godt og kan med fordel lages to dager før den skal spises. Server den gjerne til dessert med en kule vaniljeis.
Duchessepoteter - eller hertuginnepoteter som de oversettes til på norsk, er et lekkert potettilbehør til finere retter når man gjerne vil imponere litt ekstra. Kort forklart er det potetmos som man sprøyter ut i pene topper og ovnsbaker. Bruk melne poteter slik som gulløye eller mandel for et godt resultat.
Boknafisk er nydelig nordnorsk tradisjonsmat som vekker både følelser og matminner for mange. Server med Gulløye for en genuin smaksopplevelse!
Liker du stekte poteter og vil ha ha en litt annen vri på gulløye? Stek dem i panna og gi dem ekstra smak med for eksempel hvitløk, urter og krydder.
Hasselbackpoteter er manges favoritt, og det er fullt forståelig! Crispy skall over det hele og myk innside.
De minste gulløyepotetene er svært godt egnet til å lage tapasfavoritten saltkokte småpoteter. De smaker nydelig både kalde og varme og kan serveres som en egen tapasrett eller på en buffet. Saltet trekker ikke inn i potetene, men legger seg utenpå skallet. Prøv å dyppe i aioli. Kjempegodt!
Denne oppskriften var med i en oppskriftskonkurranse vi arrangerte i samarbeid med avisa Nordlys for noen år siden. Kaken er overraskende saftig og lages med melne poteter slik som for eksempel mandelpotet. Kaken holder seg veldig godt og kan med fordel lages to dager før den skal spises. Server den gjerne til dessert med en kule vaniljeis.
De minste gulløyepotetene er en god potet å bake hele. Retten kan brukes til tapas, men også som en velkomstsnacks eller smårett sammen med aioli.