Mandelpotet fra Troms har melen konsistens og kraftig potetsmak. Den er lang og slank i formen og har et delikat gult potetkjøtt. Mange ser på mandelpoteten som en delikatessepotet, spesielt i kombinasjon med tradisjonelle norske retter og særlig julemat.
Mandelpoteten trives ekstra godt i Troms, og dyktige potetbønder i regionen har gjennom mange år opparbeidet seg en solid kompetanse på å dyrke frem de beste potetene.
Mandelpoteten har et historisk og eksotisk sus over seg. Det fortelles at da conquistadorene berøvet inkaene for deres rikdommer og skatter, så var nettopp mandelpoteten en del av dette utbyttet. Siden har den vandret fra Sør-Amerika og funnet veien til våre polare strøk hvor den i dag er en av de mest populære potetene. Når vi spiser mandelpotet skjønner vi godt hvorfor. Dens utsøkte smak og melne konsistens gjør mandelpotet den dagi dag til et ettertraktet produkt.
Sesongen varer fra potetopptaket på høsten og så lenge vi har på lager. I februar/mars pleier lagrene å bli tomme. Nyt den i sesong!
Du får kjøpt Midnattsolpotet Mandelpotet i alle butikker i Nord-Norge. Finner du ikke varen? Snakk gjerne med butikken direkte om de kan tenke seg å bestille inn.
Selges størrelsessortert i 2 kilos pakke.
Poteter oppbevares mørkt og kjølig i originalemballasjen. Optimal temperatur er 5-6 grader. Er det for kaldt blir poteten søt.
Mandelpotet er en selvfølge til rakfisk og passer godt til lutefisk, ribbe, vilt og andre spesialiteter. Videre er den godt egnet til potetlefser, potetmos og fløtegratinerte poteter.