Potetgrateng med Gulløye

Denne måten å tilberede poteter på minner om hasselback, men er faktisk enklere å lage. Server til for eksempel en god biff, stek, fugl eller en god vegetarmiddag.

Tilberedning

Skjær gulløye i tynne skiver (tips: bruk kjøkkenmaskin med skivefunksjon eller mandolin).
Smelt smøret og pensle ei ildfast form med noe av det. Fordel potetskivene oppreist i formen, pensle potetene med resten av smøret og krydre med salt, pepper og litt tørket rosmarin eller timian.
Stek i stekovn på 220 grader i ca. 30 min eller til potetene er gyldne på toppen.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer:

1 kg Gulløye fra Nord-Norge
50 g smør
Tørket rosmarin eller tørket timian
Salt & pepper

Relaterte produkter

Ingredienser

Til 4 personer:

1 kg Gulløye fra Nord-Norge
50 g smør
Tørket rosmarin eller tørket timian
Salt & pepper