Boknafisk med gulløye

Boknafisk er nydelig nordnorsk tradisjonsmat som vekker både følelser og matminner for mange. Servert med gulrotstuing og stekt bacon har du manges livrett. Det er ikke til å komme bort i fra at når Gulløye fra Nord-Norge serveres som tilbehør til de gamle tradisjonsrike rettene oppstår det en slags magi på tallerkenen. Det som når gamle kjenninger møtes - kjemien er det samme, sjøl om årene går.

INGREDIENSER

Til 2 personer
Ca 400 g boknafisk i porsjoner. Fisken utvannet i cirka 1 døgn i kaldt vann i kjøleskap.
3 store gulrøtter
200 g baconterninger, gjerne tørrsaltet
3 ss smør
ca. 2 ss hvetemel til hvitsaus
ca. 2 ss meierismør til hvitsaus
H-melk
Salt og pepper
Muskatnøtt
300-400 g Gulløyepotet

Del oppskriften

1. Skrell og skjær gulrot i biter på ca. 1 cm. Disse kokes møre i lettsaltet vann. Hell i fra kokevannet.

2. Stek bacon i varm stekepanne. Stek først uten smør, og mot slutten tilsetter du 3 ss smør. Hold baconet varmt.

3. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til boknafisken. Smak gjerne på vannet at det smaker salt.

4. Damp eller kok Gulløye.

5. Lag hvitsaus ved å smelte 2 ss smør i en kjele, smøret må ikke få farge. Rør inn hvetemel. Spe med H-melk og la det koke opp innimellom. Spe til du har en tykk hvit saus.Ha i de kokte gulrøttene og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Hold sausen varm.

6. Legg boknafiskstykkene i kjelen med godt saltet vann. Kok opp og la fisken trekke i ca. 12 minutter eller til den flaker seg. Ta opp fisken med hullslev slik at kokevannet får renne av. Hvis du ønsker kan du fjerne skinnet på fisken.

7. Server boknafisk med gulrotstuing, stekt bacon og kokt Guløye fra Nord-Norge.

Velbekomme!

Relaterte produkter