De fleste av oss kjenner Mandelpoteten, men ikke alle vet at den har et historisk og eksotisk sus over seg. Det fortelles at da conquistadorene berøvet inkaene for deres rikdommer og skatter, så var mandelpoteten en del av dette utbyttet. Siden har den vandret fra Sør Amerika og funnet veien til våre polare strøk hvor den i dag er en av de mest populære potetene. Når vi spiser Mandelpotet skjønner vi godt hvorfor. Dens utsøkte smak og fine konsistens gjør at Mandelpotet den i dag er en svært ettertraktet potet.

Mange ser på mandelpoteten som en delikatessepotet, spesielt i kombinasjon med tradisjonelle norske retter og julemat. Den er lang og slank i formen og har et delikat gult potetkjøtt. Den intensive nordnorske vekstsesongen gir Midnattsolpotet Mandel et høyt tørrstoff, en melen konsistens og en kraftig potetsmak.

  • Sesong

    Fra opptaket på høsten og så lenge vi har på lager. I februar/mars pleier lagrene å bli tomme.

  • Hvor kan jeg kjøpe

    Du får kjøpt Midnattsolpotet Mandel i alle butikker i Nord-Norge. Finner du ikke varen? Snakk med butikken direkte om de kan legge inn bestilling til deg.

  • Forpakningsstørrelse

    Selges størrelsessortert i 2 kilosforpakning.

  • Oppbevaring

    Poteter oppbevares mørkt og kjølig i originalemballasjen. Optimal temperatur er 5-6 grader. Er det for kaldt blir poteten søt.

  • Serveringstips

    Mandelpotet er en selvfølge til rakfisk og passer godt til lutefisk, ribbe, vilt og andre spesialiteter. Videre er den godt egnet til bakst, potetmos og fløtegratinerte poteter. Fotips til hvordan du koker mandelpotet, – se våre oppskrifter.