Mandelpotet fra Troms har melen konsistens og kraftig potetsmak. Den er lang og slank i formen og har et delikat gult potetkjøtt. Mange ser på mandelpoteten som en delikatessepotet, spesielt i kombinasjon med tradisjonelle norske retter og særlig julemat.

Mandelpoteten trives ekstra godt i Troms, og dyktige potetbønder i regionen har gjennom mange år opparbeidet seg en solid kompetanse på å dyrke frem de beste potetene.

Mandelpoteten har et historisk og eksotisk sus over seg. Det fortelles at da conquistadorene berøvet inkaene for deres rikdommer og skatter, så var nettopp mandelpoteten en del av dette utbyttet. Siden har den vandret fra Sør-Amerika og funnet veien til våre polare strøk hvor den i dag er en av de mest populære potetene. Når vi spiser Mandelpotet skjønner vi godt hvorfor. Dens utsøkte smak og fine konsistens gjør mandelpotet den i dag til en svært ettertraktet potet.

 

  • Sesong

    Fra opptaket på høsten og så lenge vi har på lager. I februar/mars pleier lagrene å bli tomme.

  • Hvor kan jeg kjøpe

    Du får kjøpt Midnattsolpotet Mandel i alle butikker i Nord-Norge. Finner du ikke varen? Snakk gjerne med butikken direkte om de kan legge inn bestilling til deg.

  • Forpakningsstørrelse

    Selges størrelsessortert i 2 kilosforpakning.

  • Oppbevaring

    Poteter oppbevares mørkt og kjølig i originalemballasjen. Optimal temperatur er 5-6 grader. Er det for kaldt blir poteten søt.

  • Serveringstips

    Mandelpotet er en selvfølge til rakfisk og passer godt til lutefisk, ribbe, vilt og andre spesialiteter. Videre er den godt egnet til bakst, potetmos og fløtegratinerte poteter. For tips til hvordan du koker mandelpotet, – se våre oppskrifter.