Potetsalat

Potetsalat med rømmedressing

Potetsalat med rømmedressing passer spesielt godt til grillmat og spekemat. Masse frisk gressløk setter prikken over i'en.


Ingredienser:
750 g kokt potet

Dressing:
2 dl lettrømme
5 ss majones
4 stk. sylteagurk, hel
1 bunt frisk gressløk
saften av ½ stk. sitron
evt hvitløk (2 fedd).
Fremgangsmåte:
Hakk sylteagurken. Dressingen blandes og oppdelte poteter røres i. Salaten tas over i en egnet bolle. Dryss rikelig med klippet gressløk over. Du kan også pynte med purreløk

God salat til spekemat, grill, stekt fisk- og kjøttretter.



Ingredienser:
1 kg potet
1 stk. purre
4 ts sennep
2 dl olivenolje
4 ss vineddik
½ ts grovmalt pepper
½ bunt hakket kruspersille

Fremgangsmåte:

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle.

Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen.

Hell purren og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

Istedenfor for purre kan du bruke vårløk.

Kilde: www.frukt.no