Potetmos

Potetmos i flere varianter

Potetstappe


Ingredienser:
800 g potet
2 dl varm melk
1 ss smør
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:

Del potetene i mindre biter og kok de møre i usaltet vann. Sil fra vannet og mos potetene grovt med melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Om du ønsker, kan du tilsette finsnittet sjakottløk eller hakkede friske krydderurter i stappen.

Potetmos med gulrot og appelsin

Dette er en mild - men smakfull potetmos som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.


Ingredienser:
400 g potet
400 g gulrot
3 dl appelsinjuice
strimlet skall av ½ stk. appelsin
1 ½ dl melk
1 ss smør
salt og pepper etter smak
smak evt. til med ¼ ts malt koriander
1 ss hakket frisk koriander til pynt

Fremgangsmåte:

Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.

Sil fra væsken og fjern skallet.

Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Smak evt. til mosen med malt koriander og pynt med korianderblader ved servering.

Italiensk potetmos

Hvorfor ikke blande litt sydlandske ingredienser i potetmosen og få en smakfull vri på tradisjonell potetmos? Denne smaker herlig til stekt kyllingbryst, grove pølser eller til ovnsbakt fisk.

Ingredienser:
800 g potet
4 båt hvitløk
1 ½ dl melk
4 ss hakkede soltørkede tomater
4 ss hakkede sorte oliven
4 ss hakket frisk basilikum
4 ss revet parmesan
salt og pepper
2 skive spekeskinke - strimlet og sprøstekt
4 blad frisk basilikum
Fremgangsmåte:

Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.

Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.

Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper. Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.

Kilde: www.frukt.no