Potetgryte

Denne oppskriften var med i potetoppskriftkonkurransen som ble avholdt høsten 2008. Innsendt av Britt Eva Jakobsen, Finnsnes

Smaksfullt tilbehør til både kjøtt og fisk!

Ingredienser:
8 poteter
3 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 gren fennikel (eller dill)
1 løk
1 kløft hvitløk
1 ss olje
1 kryddermål kajennepepper
1 dl creme fraiche
Litt salt
1/2 dl hakket persille

Fremgangsmåte
1. Skrell potetene, og skjær dem i store terninger. Kok dem nesten myke i 3 dl vann med buljongterningen.
2. Hakk fennikelen (dillen) i små biter. Rensk og hakk løk og hvitløk. Fres alt i olje. Legges i potetgryta.
3. Krydre med kajennepepper og rør i creme fraiche. Kok i 5- 10 minutter, og smak til med salt. Rør i hakket persille. Denne gryten smaker nydelig til kyllingfileter som er fylt med litt cordon blue, og griljert og stekt.