Potetbåter

Potetbåter

Potetbåter passer godt til retter med både fisk og kjøtt, eller som kveldskos med dipp til. Potetbåtene kan enkelt smaksettes og krydres med forskjellige krydder og urter. Prøv Kampion- det gir en god smak og et spennende utseende på båtpotetene!

Til 4 personer trenger du ca 800 gram potet.

Ingredienser:
800 g potet
olivenolje
Timian, men også andre urter kan brukes
Salt og pepper
Evt hvitløk
Fremgangsmåte:
Vask potetene godt. Del de i båter. Lag en blanding med resten av ingrediensene. Fordel potetbåtene over en langpanne, hell over oljen og bland godt. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter (til båtene begynner å bli gyldne).

Om du har lyst på mer grønnsaker til, kan du blande inn for eksempel gulrot i biter, kålrotbiter og nepe. Blomkål, squash og broccoli kan også brukes, men trengere kortere steketid og blandes i langpanna når potetene allerede har stekt i ca 10 min.