Potet og gullrotgrateng

Denne oppskriften var med i potetoppskriftkonkurransen som ble avholdt høsten 2008. Innsendt av Christiane Rørbakk, Silsand

Ingredienser:
500 gr poteter
2 store gulrøtter (ca 400 gr)
1 purre (ca 300 gr)
4 dl revet ost
3 dl creme fraiche eller rømme
1 krm salt
1/2 krm pepper
smør til formen

Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell poteter og gulrøtter og riv dem grovt. Rens og skyll purren og skjær den i fine strimler.
Bland poteter, gulrøtter, purre og creme fraiche/rømme i en stor bolle. Rør inn 3 dl av den revne osten. Krydre med salt og pepper.
Smør en ildfast form. Fordel potetmassen i formen. Jevn ut overflaten og strø resten av den revne osten på toppen. Stek midt i ovnen til alt er mørt, ca. 1 time. Dekk formen de siste 20 minuttene, slik at ostelokket ikke blir brent. Server nystekt til pølser, stekt kjøtt eller fisk eller som egen rett med grovt brød og salat.