Karvepoteter

Ingredienser:
2 ss olivenolje
½ strøken ts fennikelfrø
1 strøken ts karvefrø
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ts ingefærrot, finhakket
2 strøkne ts malt karve
2 strøkne ts malt koriander
½ strøken ts malt gurkemeie
¼ strøken ts kajennepepper
1 strøken ts paprikapulver
800 g små poteter, skrelt og skåret i ca 1 cm tykke skiver
4 ½ dl grønnsaks- eller hønsekraft
1 ss frisk, finhakket koriander eller persille

Fremgangsmåte:
1. Varm oljen i stor stekepanne og fres fennikel, karve, hvitløk og ingefær over god varme i ca 30 sek. Rør inn malt karve, koriander, gurkemeie, kajennepepper og paprikapulver og fres i 30 sek til.

2. Legg potetskivene i pannen og rør forsiktig om til alle skivene er dekket av krydderblandingen. Hell kraften i og kok opp. Senk varmen, legg lokk på og la potetskivene småkoke i ca 30 min til de er møre og det meste av væsken er kokt inn. Rør av og til. Potetskivene skal ligge i bare en anelse kraft når de er ferdige.

3. Dryss hakket koriander eller persille over potetene og server dem.

NB: Ferdigblandet karripulver kan brukes i stedet for malt karve, koriander og gurkemeie.

Karvepoteter passer godt til stekt svinefilet eller stekte, røkte kjøttpølser. Som tilbehør passer det med dampede grønnsaker som brokkoli, minigulrøtter, brekkbønner og blomkål. Det smaker nydelig med kald tyttebærrømme til!