Hjemmelaget potetchips

Til denne oppskriften kan man bruke ulike typer poteter. Best resultat får du om du bruker poteter med høyt tørrstoff, som Midnattsolpotet Gulløye, Mandel eller Kampion

- Midnattsolpotet potet med høyt tørrstoff
- Krydder
- Vegetabilsk olje (eks solsikkeolje)

Skjær Midnattsolpoteten i løvtynne skiver med potetskrelleren. La skivene ligge i isvann i 5 minutter. Før fritering tørkes de godt med et klede. Hell omtrent 5 cm vegetabilsk olje i en stor og dyp stekepanne. Varm opp til middels høy varme. Legg en av potetskivene i oljen og når det begynner å boble rundt denne, kan du legge resten av potetene i ( om du har mye potet, ta bare halvparten av gangen). Rør litt rundt på potetskivene slik at de ikke klumper seg sammen. Stek i 3-5 minutter eller til de er gyldne. La potetskivene dryppe av på et papirhåndkle. Potetskivene krydres med ønsket krydder (eks. salt, pepper, paprika). Klar til servering!