-Grønn potetkos- potetsalat med avakado og sukkererter

Denne oppskriften var med i potetoppskriftkonkurransen som ble avholdt høsten 2008. Innsendt av Regina Alexandrova, Bardu

Smaksfullt tilbehør til både kjøtt og fisk, men kan også spises alene!


Ingredienser

Salat:
1/2 kg poteter
2 avokado
1 pk Sukkererter
1 ts seltin (evt vanlig salt)
1 pk Reddiker
1 rød løk

Dressingen:
1/2 dl oliven olje
1 dl Balsamico eddik
1/2 plante frisk basilikum eller 1 ss Provencekrydder
2 fedd hvitløk
1 ts seltin (evt vanlig salt)

Pinjekjerner

Fremgangsmåte:

Salat: Kok potetene (skal være faste). Skrell, avkjøl og del i båter. Del avocadoen i båter. Kok opp litt vann med saltet. Ha i sukkerertene og la de få et oppkok. Skyll i kaldt vann. Sukkerertene skal være sprø. Del reddikene i skiver og skjær rødløken i tynne ringer. Legg alle ingrediensene i en romslig bolle.

Dressingen: Hakk bladene av basilikumen i små biter. Renses hvitløken og press i hvitløkspresse. Bland alle ingrediensene og rør til saltet er løst opp.

Hell dressingen over salaten. Vend forsiktig til alle ingrediensene er dekt av dressingen.

Rist pinjekjernene lysebrune i en stekepanne med litt olje. Strø pinjekjernene over salaten. Klar for servering.

Denne grønne potetsalaten passer godt til biff/stek av storfe og vilt. Smaker også veldig godt som tilbehør til spekemat, eller den kan serveres alene som litt kveldskos.

Vel bekomme!