Saltbakte småpoteter

Til denne oppskriften kan man bruke både Gulløye Småpotet og Mandel Småpotet

- Midnattsolpotet Småpotet
- Salt

Kok Småpotene i kraftig saltet vann, gjerne 700 gram salt til 1 liter vann. Kok i ca 10 minutter. Hell vannet av når potetene er ferdige og legg de utover et fat slik at de får dampet seg tørre. Server gjerne med lakserogn eller lodderogn (da med gressløk og smør til), chilidipp, aioli eller med barengodt meierismør. Saltbakte Småpoteter egner seg veldig god til tapas.

Chilidipp:

- 2 dl rømme
- Finhakket chili etter ønske
- Sitronsaft
- Salt, pepper og sukker.

Bland rømme med finhakket chili. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.

Aioli:
- 1/2 pk Kokt & Klar fløtepoteter
- 4 eggeplommer
- 1/2 dl olivenolje
- 1 presset sitron
- 2-3 fedd hvitløk
- Smak til med 7% eddik, salt og pepper
Kjør eggeplommene sammen med de fløtebakte potetene og hvitløk i en food processor til alt er glatt. Hell på oljen mens maskinen går. Tilsett sitronsaft og smak til med eddik, salt og pepper.