Saltkokte mini-gulløye med aioli

De minste gulløyepotetene er svært godt egnet til tapasfavoritten saltkokte poteter. Aioli er nydelig tilbehør, og søsterbedriften til Tromspotet, Art Nor AS som pakker og distribuerer Gulløye lager fløtepoteter som på få strakser kan bli en god og fyldig aioli. Se etter fløtepoteter fra Kokt & Klar i kjøledisken der du handler.

Tilberedning

Kok de små Gulløyepotetene i godt saltet vann, gjerne 700 g salt til 1 liter vann. Småkok i ca. 10 minutter eller til potetene er møre. Hell av vannet og legg de utover et fat slik at de får dampet seg tørre.

Aioli:
Kjør eggeplommene sammen med de kalde fløtepotetene og hvitløken i en food processor til alt er glatt. Hell på oljen mens maskinen går. Tilsett sitronsaft og smak til med eddik, salt og pepper.

Server de saltkokte gulløyepotetene med aiolien.

Ingredienser

4 personer
900 g Gulløye mini
700 g grovsalt

Aioli
1/2 pk Kokt & Klar fløtepoteter
4 eggeplommer
1/2 dl olivenolje
1 presset sitron
2-3 fedd hvitløk
smak til med 7% eddik, salt og pepper

Relaterte produkter

Ingredienser

4 personer
900 g Gulløye mini
700 g grovsalt

Aioli
1/2 pk Kokt & Klar fløtepoteter
4 eggeplommer
1/2 dl olivenolje
1 presset sitron
2-3 fedd hvitløk
smak til med 7% eddik, salt og pepper