Wiener potetsuppe

Tidsbruk: ca 25 min

Ingredienser:
200 g rå rensket potet
50 g bacon
50 g løk
80 g gulrot og selleri
4 ss olje til steking
20 g mel
10 g tørket sopp (best med steinsopp, kan også bruke fersk sopp 5 stk).
1 1/4 L oksekjøttbuljong
2 ss rømme
salt & pepper
1/2 fedd hvitløk
1 ts meriankrydder
1 ts 7% eddik

Fremgangsmåte:
Potet skjæres i terninger eller skiver. Løk, bacon og selleri skjæres i små biter og surres litt i oljen, spe på med mel og tilsett oksekjøttbuljong. Tilsett hvitløk, merian og sopp og kok i ca 10 min. Ha i potet og kok til de er møre, rør til slutt i rømme og smak til med salt, pepper og eddik.

Kommentar: Mengden potet kan gjerne dobles. Bacon kan for variasjonens skyld byttes ut med chorizopølse eller en god middagspølse.