Potetsuppe med Gulløye

Denne gode potetsuppen kalles Potage Parmentier når den serveres varm og Vichysoisse når den serveres kald. Gulløye gir suppa en ekstra god smak, men også andre potetsorter kan brukes.

Ingredienser:

5 dl Gulløye, i tynne skiver

5 dl purre, bare det hvite, i tynne ringer

1 l hønsebuljong (bruk buljongterning)

salt og pepper

1 dl kremfløte

Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30-40 min. Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Hell i fløte og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende. Server med en gang - med grønt på toppen.

Serveringstips: Ha et par dråper trøffelolje i hver porsjon og rør rundt. Du kan også ha litt ruccola-salat på toppen, sammen med sprøstekt spekeskinke (stekes på forhånd i panna som bacon).

Kilde: www.frukt.no / www.midnattsolpotet.no