Potetchips av mandel

Til denne oppskriften kan man bruke ulike typer poteter. Best resultat får du om du bruker poteter med høyt tørrstoff, som Midnattsolpotet mandel eller gulløye.

Tilberedning

Skjær potetene i løvtynne skiver med potetskreller eller mandolin. Behold gjerne skallet på. La skivene ligge i isvann i 5 minutter. Før fritering tørkes de godt med et klede. Hell omtrent 5 cm vegetabilsk olje i en stor og dyp gryte. Varm opp til middels høy varme. Legg en av potetskivene i oljen og når det begynner å boble rundt denne, kan du legge resten av potetene, ta bare litt av gangen. Rør litt rundt på potetskivene slik at de ikke klumper seg sammen. Fritér i 3-5 minutter eller til de er gyldne. La chipsen dryppe av på et papirhåndkle og krydre med salt og krydder mens potetene fortsatt er varme.

Klar til servering!

Ingredienser

Potet med høyt tørrstoff f.eks mandel eller gulløye
Vegetabilsk olje f.eks solsikke
Salt og krydder

Ingredienser

Potet med høyt tørrstoff f.eks mandel eller gulløye
Vegetabilsk olje f.eks solsikke
Salt og krydder