Potetbrød

Potetbrød er tradisjonsmat som passer godt med salt kjøttpålegg, røkelaks, sild eller som tilbehør til en god suppe. Nordnorske melne poteter slik som for eksempel mandel er godt egnet til å bruke i potetbrød. Oppskriften gir ett stort eller to mindre brød.

Tilberedning

Kok poteter og mos disse. Ha potetmosen, mel, salt og tørrgjær i en mikser, og elt deigen smidig. Pass på å elte lenge nok til at vannet får passende temperatur, men ikke over 37 grader. La deigen heve til dobbel størrelse. Form så deigen til et eller to brød og legg den på smurt plate eller i smurt form. Dekk løst til med plast og la stå på et lunt sted til den har hevet seg til det dobbelte. Snitt brødene på toppen med et barberblad eller en skarp kniv.
Stekes i 60 minutter på 200 grader eller. Avkjøl på rist.

Ingredienser

Ingredienser til ett stort eller to mindre brød
500 g moste melne poteter som f.eks. mandel
1,2 kg hvetemel
3 ss salt
20 g tørrgjær
1,2 l kaldt vann
Olje eller smør til ovnsplate/form

Relaterte produkter

Ingredienser

Ingredienser til ett stort eller to mindre brød
500 g moste melne poteter som f.eks. mandel
1,2 kg hvetemel
3 ss salt
20 g tørrgjær
1,2 l kaldt vann
Olje eller smør til ovnsplate/form