Helstekt lammefilet med Gulløye fra Nord-Norge

Lammefilet er eksklusiv mat. Med Gulløye fra Nord-Norge som tilbehør er dette norsk mat på sitt beste!

Tilberedning

Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme sammen med rosmarin. Sett et steketermometer i kjøttet og etterstek i stekeovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen. hell det over i en liten kjele.

Stek soppen i smør og krydre med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet og hell over i kjelen med resten av utkoket. Rør ut maizena i litt kaldt vann og hell over i kjelen mens du rører. Kok opp på nytt og smak til med salt og pepper.

Serveres med nykokt Gulløye og gjerne dampkokt gulrot og rosenkål.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer:

800 g ytrefilet av lam
2 ss smør til steking
2 stilker frisk rosmarin
Salt og pepper

Saus:
6 dl vann/stekesjy
1,5 ss maizena
Salt og pepper

Tilbehør:
400 g skogsopp
2 stilker frisk rosmarin
2 ss smør til steking
Salt og pepper

Ingredienser

Til 4 personer:

800 g ytrefilet av lam
2 ss smør til steking
2 stilker frisk rosmarin
Salt og pepper

Saus:
6 dl vann/stekesjy
1,5 ss maizena
Salt og pepper

Tilbehør:
400 g skogsopp
2 stilker frisk rosmarin
2 ss smør til steking
Salt og pepper