Potetkarbonader fra Middelhavet

Denne oppskriften var en av finalistene i den store potetoppskriftkonkurransen i 2010. Konkurransen var et samarbeid mellom Tromspotet, Opplysningskontoret for Frukt og Grønt, Fylkesmannen i Troms ved landbruksavdelingen, Vertshuset Skarven og Nordlys.

Ingredienser:
12 store poteter
2 egg
100 g Serranoskinke
fløte/melk
4 sjalottenløk
50 g Parmesanost
Pinjekjerner
1 ss hvetemel
salt/pepper

Fremgangsmåte:
Stek småhakket Serranoskinke og løk. Rasp renskede poteter og bland i egg og mel. Ha i parmesanost, pinjekjerner og skinken. Spe med litt fløte/melk slik at blandingen kan lett formes. Smak til med salt og pepper. Karbonadene formes og stekes i smør/olivenolje ved middels varm stekepanne til de er gjennomstekte.

Serveres med salat med oliven, fetaost og balsamicoeddik, samt hvitløksbaguetter evt. hvitløktoast.