Potetkarbonader

Disse potetkarbonadene vant Potetoppskriftskonkurransen 2008. Oppskriften ble sendt inn av Bitten Selseth fra Finnsnes
Hun sier at til denne oppskriften kan du bruke ulike typer potet. Best resultat får du om du bruker potet med høyt tørrstoff, som Midnattsolpotet Gulløye eller Mandel.

Ingredienser:


3/4 kilo kokt Midnattsolpotet Mandel
1 dl. melk
2 egg
2 ss hvetemel
2 ss potetmel
1 liten løk
200 g bacon
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte:
Mos potetene, finhakk løken. Skjær bacon i små terninger og stek lett. Bland alle ingrediensene. Form karbonader med skje. Stek ved svak varme til de er gylne på begge sider.
Server med kokte grønnsaker eller en salat.

Merk at bacon kan gjerne byttes ut med lettsaltet fisk av ulikt slag, eks klippfisk.