Kyllingform med potet

Karin Ervik fra Olderdalen sendte inn

denne nydelige oppskriften og var en av finalistene i potetoppskriftkonkurransen i 2010.

Ingredienser:
750 g tykt skivede poteter
1 grillet kylling
gressløk

Saus:

30 g smør

2 ss mel

1 buljongterning (høns)

1 1/2 dl fløte

2 ss majones

172 ts paprikapulver

1-2 hvitløksbåter

1 1/2 dl vann

1 1/2 dl hvitvin

2 ts sennep

1-2 dl revet osthakket persille

Fremgangsmåte:
Kok potetene nesten møre. Skjær opp i skiver og fordel skivene i bunnen på en smurt form. Del kyllingen i biter og fortsett lagvis med poteter, kylling og gressløk til toppen av formen.

Smelt smør, bland i hakket hvitløk, mel og buljong. Kok i ca 3 min. Bland så i fløte, majones, sennep, vann og hvitvin. Hell den ferdig kokte sausen over formen, spre over ost, paprikapulver og persille.

Sett i ovnen på 200 grader, stekes ca 30 min.

Retten kan serveres med salat og eventuelt hvitløksbrød.