Gulløye og jordskokksuppe med flaket torsk og rødbet

Fløyelsmyk potetsuppe toppet med ovnsbakt torsk og rødbeter er en herlig smakskombinasjon. Bruk melne poteter som Gulløye for en ekstra smakfull suppe.

Tilberedning

Ha sjalottløk, jordskokker, poteter i terninger, kraft, fløte og melk i en kjele. Kokes til alt er mørt. Kjøres med blender og siles. Smak til med salt. Hold suppen varm mens du lager tilbehøret.

Tørk torsken med tørkepapir og dryss over et lett lag med salt. La den ligge i 15 minutter. Ha olivenolje i en ildfast form, vend fisken i oljen og dekk med plastfolie. Bakes ved 120 °C i ca. 20 min. Flak torsken og anrett den på suppen. Vend sammen kuttede rødbeter, olivenolje, salt og vårløk. Suppen toppes med noen dråper olivenolje.

Øs suppen opp i suppetallerkener. Topp med flaket torsk og rødbetblandingen.

Ingredienser

4 personer:

200 g Gulløye med skall
2 sjalottløk
4 dl fiskekraft
2 jordskokk
2 dl H-melk
1 dl fløte
salt

200 g torsk
1 ts salt
0,5 dl olivenolje

100 g kokte rødbeter
2 ss olivenolje
1 vårløk
salt
kvernet sort pepper

Relaterte produkter

Ingredienser

4 personer:

200 g Gulløye med skall
2 sjalottløk
4 dl fiskekraft
2 jordskokk
2 dl H-melk
1 dl fløte
salt

200 g torsk
1 ts salt
0,5 dl olivenolje

100 g kokte rødbeter
2 ss olivenolje
1 vårløk
salt
kvernet sort pepper