Tørrfisksalat med Gulløye

Oppskrift fra Sansenes Kjøkken

Disse oppskriftene er laget av Sansenes Kjøkken, Elke Stangeland, og ble presentert på Kråkeslottet på Senja, i et samarbeid med Midnattsolpotet, Eksportutvalget for fisk, Opplysningskontoret for frukt og grønt samt Ica's matblad "Glad i Mat". Resultatet ble inspirerende, overraskende og nydelige matretter med Midnattsolpotet og fisk som hovedingredienser!

I denne retten får du smake tørrfisk som du aldri har smakt den før! Om du ikke får tak i småpoteter, kan du bruke vanlige Midnattsolpoteter og dele de opp.


Ingredienser:
(4 pers)

800 gr Gulløye småpotet (også annen potet kan brukes)
Salt og pepper fra kvern
150 gr tørrfisk i strimler
1-2 rødløk
6-8 soltørkede tomater
en liten neve kapers
God olje tilsatt ulike kryddere som anisfrø (evt stjerneanis), pepper, spisskum, tørket timian.

Fremgangsmåte:
Vask potetene og kok dem med skallet på. Strakt de er kokt og tatt opp av kjelen, drys de med salt. Skjær skrelt løk i to og så i tynne skiver. Hakk tomatene og kapers. Riv tørrfisken i strimler og blant alt sammen i krydderoljen. Helles og fordeles over potetene i en bolle. Serveres lunt med godt, grovt brød til.

Linker: