Lutefisk med Gulløye, fersk ertepuré og bacon

Lutefisk slik den kan bli servert på Vertshuset Skarven i Tromsø.

Lutefisk


- 1/2 - 1 kg lutefisk per person
- salt

Legg fisken med skinnsiden ned i en langpanne som med aluminiumsfolie i bunnen. Salte og eventuelt pepre ( ønsker man en litt fastere fisk, kan den saltes noen timer i forveien).
Dekk langpannen med aluminiumsfolie. Settes i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. Hold øye med fisken underveis, om den koker for lenge vil fisken bli veldig geleaktig.

Fersk ertepuré


- 2 ss usaltet smør
- 1 stk finhakket sjalottløk
- 1 dl tørr hvitvin
- 1 dl fløte
- 300 g frosne grønne Selskapserter
- 2 ss sitronsaft
- salt og pepper
Tin ertene. Smelt smøret i en kasserolle. La løken frese til den blir myk, ca 1 min. Tilsett vinen, la den koke inn i et par minutter. Ha i fløten. Kok opp. Tilsett erter og sitronsaft. Kok opp igjen og ta kasserollen av plata. Smak til med salt og pepper.

Kokt Midnattsolpotet Gulløye


Legg Gulløye i kasserolle, dekk med kaldt vann og kok opp. Koketid vil variere litt etter størrelsen på poteten. La potetene dampe i et par minutter til slutt uten lokk. Server potetene nykokte og varme.

Serveres med sprøstekt bacon, sennep og brunost!