Grillet tørrfisk med mandelpotet

Denne oppskriften kommer fra Vertshuset Skarven i Tromsø og passer til 4 personer.

- 720 g utvannet tørrfiskfilet
- 800 g gulrotstuing
- 800 g Midnattsolpotet Mandel
- 300 g bacon i terninger
- 50 g smør/margarin
- hvitløkssmør til gratinering
- olivenolje til steking

Fileten stykkes i porsjonsstørrelser, lakesaltes i 5% saltlake i 20 min - beregn ca 180 g pr porsjon. Dersom du synes fisken fortsatt er litt hard - kan du dampe den forsiktig - før steking. Stekes ca 3 min på hver side, smøres så med hvitløkssmør - og gratineres i 1 minutt i ovn med grill/overvarme.

Hvitløkssmør:

- 500 g smør
- ½ ts salt
- 0,5 dl soyaolje
- 5 fedd finhakket hvitløk
- 1 knivsodd hvit pepper - malt
- 2 ss hakket persille
- 2 ss sitronsaft
- 1 egg

Rør smøret hvitt. Tilsett resten av ingrediensene.

Gulrotstuing lages på samme måten som du alltid har laget gulrotstuing eller bruk Skarvens oppskrift (se litt lenger ned). Baconet kuttes i terninger og stekes.

Serveres med gulrotstuing, kokte poteter og baconfett.

Mandelpotet

Kok Midnattsolpotet Mandelpotet på vanlig måte, gjerne med skallet på!

Gulrotstuing

- 300 g gulrot i terninger
- 0,5 L helmelk
- 0,5 dl fløte
- 60 g smør
- 1 knivsodd muskatnøtt - malt
- 1 ts salt
- pepper
- maizena

Varm opp melk og smør. Tilsett muskat og salt og pepper. Ha i fløten. Jevn med maizena til passe tykkelse. Smak til med salt og pepper. Gulrøttene kokes møre i lettsaltet vann. Stuingsaus tilsettes til ønsket konsistens.