Potetterte

Potetterten vant 2.pris i potetoppskriftskonkurransen som ble avholdt høsten 2008. Innsendt av Anne-Karin Paulsen, Finnsnes

I denne oppskrifter brukte Anne-Karin Gulløye, men også andre melne midnattsolpoteter kan brukes.


Ingredienser:
150g nykokt Midnattsolpotet Gulløye
150g smør
150g hvetemel
ca.1/2kg eplesyltetøy eller en pose eplekompott
1 beger lettrømme

Fremgangsmåte:
Mos potetene mens de er varme, smuldre smøret i melet og bland med potetmosen. La deigen stå kaldt ca. 15 min.

Sett stekeovnen på 200 grader og smør stekeovnsplatene.

Del den avkjølte deigen i tre, dypp i mel og legg rett på ovnsplaten. Kjevle ut til en rund leiv, ca.22cm i diameter. Pass på så kantene ikke blir for tynne da de har lett for å bli brent. Prikk leivene godt og stek dem til de er gylne og sprø, ca. 25 min. Avkjøl på rist. Like før servering legges leivene sammen med eplemos eller eplekompott mellom lagene. Pynt det øverste laget med rømme eller server rømmen ved siden av. Det er viktig at potetterten legges sammen idet det den skal serveres ellers blir bunnene for myke.