Kvalitet

Vi gjør vårt ytterste for å holde en utmerket kvalitet på våre produkter, blant annet gjennom nøye kontroll av all potet som vaskes og pakkes i posene.

Men – potet er en levende organisme som ånder fra den blir høstet til den blir kokt. Selv om en potet ser fin ut, vil den kunne ha latente skavanker som først kommer til syne en stund etter pakking, gjerne når poteten ligger utsatt for lys og varme, for eksempel i en butikk med lange åpningstider.

Har du vært uheldig og fått dårlig potet, setter vi stor pris på at du forteller oss det. Fyll ut reklamasjonsskjema som du finner her. Det vil gi oss all informasjon vi trenger for å sjekke våre referanseprøver, se hvilken vei poteten har tatt etter at den forlot anlegget hos oss, og for å ta kontakt med deg.

Visste du dette? 

  • Grønne poteter er grønne fordi de inneholder klorofyll? Det er ikke giftig – men en indikasjon på at potetene også inneholder solanin – som man ikke bør få i seg i store mengder. Her kan du lese alt om grønne poteter og hva du skal gjøre hvis du har kjøpt de.
  • Lilla mandelpoteter er ikke farlig å spise? Mandelpoteter kan enkelte år (spesielt etter en dårlig vekstsesong som gjør at potetene er relativt umodne) bli lillafarget i skallet og/eller innvendig. Det er ikke farlig – tvert imot er det antioksidanter av sorten «antocyaner» som gir denne typen farge. Her kan du lese mer om dette!

Skallmisfarging på potet kan ha mange årsaker. I poteten er det innholdet som teller, skallet er på mange måter kun innpakninga. Ulike typer skurv kan gi brune eller svarte flekker, sølvaktig farge på skallet eller noen ruglete området på skallet. Brune områder kan også komme av at skallet har flasset av, og det har dannet seg et nyere, misfarget skall. Inni er poteten imidlertid like god, så lenge den ikke er uttørket fordi skallet har vært skadet.