Ofte stilte spørsmål

Jeg vil gjerne kjøpe Gulløye fra Nord-Norge, hvor får jeg tak i det?
I Nord-Norge i sesong skal du kunne finne både Gulløye og Mandel under merkevaren vår, Midnattsolpotet i de fleste dagligvareforretninger. Øvrige steder i landet har dagligvarebutikker som Meny, Spar, Eurospar, Joker, Kiwi og Coop anledning til å bestille fra oss. Finner du ikke varen så snakk gjerne med butikken direkte om de kan legge inn bestilling til deg. Se på produktoppføringen for hvert enkelt produkt her på hjemmesiden vår når varen er i sesong.

Når kan jeg kjøpe Gulløye fra Nord-Norge?
Sesongen for Gulløye fra Nord-Norge varer fra opptaket på høsten og så lenge vi har på lager med julen som årets store høydepunkt. I februar/mars pleier lagrene å bli tomme. Sørg derfor for å nyte Gulløye i sesong! For oppdateringer, følg gjerne Gulløye fra Nord-Norge på Facebook

Selger dere settepoteter av Gulløye fra Nord-Norge?
Vi og våre leverandører har ikke lov til å selge settepoteter. Snakk med sertifiserte forhandlere av settepoteter, slik som for eksempel hagesentre.

Når og hvor får jeg kjøpt Målselvnepe fra Nord-Norge?
I sesongen (se produktsiden for Målselvnepe) får du kjøpt den i dagligvarebutikker i hele Nord-Norge. I resten av landet har dagligvarebutikker som Meny, Spar, Eurospar, Joker, Kiwi og Coop anledning til å bestille fra oss. Finner du ikke varen så snakk gjerne med butikken direkte om de kan legge inn bestilling til deg. 

Kan jeg som forbruker kjøpe poteter direkte fra dere?
Nei, kun i dagligvarebutikker.

Hvordan tilbereder jeg Midnattsolpotet?
Besøk våre oppskriftssider for fremgangsmåter og tips. 

Potetene jeg kjøpte var grønne. Hva skyldes det og er det farlig?
Dersom potetene er grønne er de ikke giftige, men grønnfargen er en indikasjon på at potetene også inneholder solanin, et naturlig stoff som man ikke bør få i seg i store mengder. Her kan du lese alt om grønne poteter og hva du skal gjøre.

Mandelpotetene er lilla inni? Hva skyldes det, og er det farlig?
Mandelpoteter kan enkelte år, spesielt etter en dårlig vekstsesong som gjør at potetene er relativt umodne, bli lillafarget i skallet og/eller innvendig. Det er ikke farlig – tvert imot er det antioksidanter av sorten «antocyaner» som gir denne typen farge. Her kan du lese mer om dette.

Skallet på poteten er misfarget. Hva skyldes det?
Vi pleier å si at med poteten er det innholdet som teller, skallet er på mange måter kun innpakninga. I motsetning til nypoteter kan man sent i sesongen, med potet som har vært lagret, oppleve endringer i skallet, noe som er normalt og ufarlig. Som regel er poteten like god etter koking og skrelling.