Småpotet

Midnattsolpotet serien finnes også Mandel Småpotet og Gulløye Småpotet. Dette er delikate små poteter fulle av smak. De kan serveres både varme og kalde, som tapas eller som spennende tilbehør til en vanlig middag. Midnattsolpotet Småpotet er dyrket under den nordnorske sommeren, noe som gir en intensiv vekstsesong og en smaksrik potet.

Tilberedning:

De nordnorske småpotetene har mange spennende tilberedningsmuligheter. På grunn av størrelsen vil småpotetene bli raskere ferdig enn vanlige poteter.

Ovnsbakte krydderpoteter: Bland småpotet med olivenolje, grovt salt og litt krydder (eks provencekrydder). Legg potetene på langpanne som plasseres midt i ovnen. Stek på ca 200 grader i 20-25 minutter. Snu potetene underveis.

Saltbakte poteter: Kok småpotene i kraftig saltet vann, gjerne 700 gram salt til 1 liter vann. Kok i ca 10 minutter. Hell vannet av når potetene er ferdige og legg de utover et fat slk at de får dampet seg tørre. Server gjerne med aioli.

Småpotene kan også dampes eller kokes på vanlig måte.