Matpotet

Poteten kom til Nord-Norge på 1800-tallet. Prestene var gode ambassadører for poteten og preket ofte om dens fortreffelighet. Slik spredte omfanget av poteter seg fra bygd til bygd og til slutt var poteten en del av det daglige kostholdet for den nordnorske fiskerbonden. I den tid var poteten var hovedkilden for C-vitamin og dermed har poteten holdt liv i mange nordlendinger. I dag har poteten igjen fått sin renessanse. Foruten C-vitamin inneholder poteten verdifulle proteiner, kaliumsalter og B-vitaminer. Faktisk i den sammensetningen og mengden som gjør at du med en diett av potet og en proteinkilde som fisk og meieriprodukter, får i deg alle næringsstoffer du trenger. Ernæringseksperter mener vi burde spise langt mer av den enn det vi gjør i dag.

Matpoteter er fortrinnsvis nordnorske poteter som er dyrket nord for Polarsirkelen. Det er gode og velsmakende poteter som egner seg til hverdagsmiddag. Den intensive vekstperioden i Nord-Norge med lys hele døgnet gir poteten mye smak og en god konsistens. Potetsortene du finner i posen kan variere fra periode til periode, men du vil alltid oppleve at det er jevn og god kvalitet på potetene når du åpner posen. I butikken vil du finne Matpotet i 5 kg's forpakninger.

Se etter Midnattsolpotetene i butikken hvor du handler til vanlig!


Tilberedningstips:

Matpoteter kan kokes både med og uten skall, men som alle poteter bevarer også vanlig Matpotet smak og næringsinnhold best om du koker den med skallet på.

Koketid: ca 20 minutter.

Legg poteten i kasserolle, dekk med kaldt vann og kok opp. Om du har skrelt potetene må du gjerne ha på litt salt da dette fremhever smaken. Når potene er møre helles vannet av. For best resultat, la potetene dampe i et par minutter til slutt uten lokk.


Serveringstips

Server nykokte poteter med spekemat, rømme og en klatt godt smør.